Je bent 16, 18 jaar of ouder en je staat op het punt om je eerste voertuig te verzekeren. Dan is het natuurlijk heel verleidelijk om de verzekering op ouders naam te zetten. Hierdoor krijg je namelijk een lagere premie dan wanneer je hem op je eigen naam

Verzekering op ouders hun naam zetten?

Hogere premie voor jongeren
Bestuurders met weinig rijervaring betalen een hogere premie. Dit doen verzekeraars, omdat jongeren tot 24 jaar vaker betrokken zijn bij een ongeval en minder rijervaring hebben dan oudere chauffeurs. Er is sprake van een groter risico en dus is de premie die onervaren bestuurders moeten betalen hoger.

Regelmatige bestuurder
Bij het berekenen van de premie wordt er onder andere gekeken naar de regelmatige bestuurder. Kan ik dan alsnog de verzekering op mijn ouders naam zetten? Dit kan, maar dan moeten je ouders ook wel écht de regelmatige bestuurder zijn. Soms denken jongeren hun verzekeraar slim af te zijn door hier de naam van hun ouders in te vullen. Wanneer de verzekeraar hierachter komt, kan dit vele gevolgen hebben. Bij een grote schade zoals letselschade achterhaalt de verzekeraar bijna altijd wie de regelmatige bestuurder was voordat de schade werd gereden. Denk niet dat je slimmer bent dan de verzekeraar! Verzekeraars hebben een speciaal team klaarstaan om te achterhalen wie de regelmatige bestuurder is.

Wat als ik schade rijd terwijl mijn verzekering op mijn ouders naam staat?
Mocht je er toch voor gekozen hebben om de verzekering op je ouders naam te zetten, kan dit meerdere gevolgen hebben. Bij een grote schade is de kans groot dat de verzekeraar en/of de politie een onderzoek start. Daaruit zal blijken dat niet de regelmatige bestuurder de schade heeft gereden. Dit betekent niet alleen dat de schade op jou verhaald zal worden, maar ook een toekomstige dekkingsweigering, evenals een CIS-registratie, een boete van 532 euro én politieaangifte. Hierdoor zul je in de toekomst een torenhoge premie moeten betalen en sta je in de boeken als fraudeur. Daarnaast kun je ook nog eens een flinke boete krijgen voor het plegen van verzekeringsfraude.

Hoe kan ik dan alsnog voordelig verzekeren? Dé Verzekeringswinkel heeft dé oplossing!
Bij Dé Verzekeringswinkel kun je dezelfde no-claim korting als je ouders krijgen. Hierdoor ben je net zo voordelig uit, als wanneer je hem op je ouders naam zou zetten. Daarnaast bouw je ook nog eens zelf schadevrije jaren op. Hierdoor bouw je vanaf het begin een no-claim korting op. Voor de voorwaarden en aanvullende informatie kun je contact met ons opnemen. Of loop een keer bij ons naar binnen. Wij staan je graag te woord! 

Contact
Mocht je additionele informatie willen of wens je geadviseerd te worden met betrekking tot je verzekering? Ons team staat van maandag t/m vrijdag (9:00 – 17:30) voor je klaar. Je kunt ons altijd bereiken op: 072 511 2000 voor advies op maat.

Contact opnemen
Een verzekeringsadvies op maat?

Neem contact met ons op!