Gesloten (ma-vrij 09:00 - 17:30)
Neem contact met ons op
De verzekeringswinkel

Wij zijn er!

 Elke werkdag van 09:00 tot 17:30 helpen wij u graag! 

Contact

Dag en nacht

Dag en NachtRené's kracht als makelaar is dat hij met verschillende types door één deur kan. Gelukkig heeft hij altijd met enthousiaste mensen te maken. 'We zijn actief in Alkmaar en ruime regio, dat is ook mijn taxatiegebied. Via de verzekeringswereld ben ik in de makelaardij gerold.' De appel valt niet ver van de boom: zijn vader had een assurantiekantoor met vastgoed tak. René geeft de ondernemersgeest op zijn beurt weer door aan zijn zoon: Robbie wil uiteindelijk ook makelaar worden. Hij stond al vroeg te trappelen om voor zichzelf te beginnen. Dus schreef hij zich één dag na zijn achttiende verjaardag in bij de Kamer van Koophandel.

Draaitafel

'Toen ik ging studeren en regelmatig feestjes bezocht, merkte ik dat er vraag was naar dj-apparatuur', zegt Robbie. 'Samen met mijn vriend en compagnon Dylan Langenberg heb ik een dj-set aangeschaft. We boeken bekende artiesten en verhuren licht- en geluidsapparatuur aan cafés, clubs, verenigingen en particulieren.' Een unieke sfeer creëren op locatie, daarmee onderscheiden de jonge ondernemers zich van andere organisaties. 'Met ons danceclub-concept BARCODE organiseren we op verschillende locaties feesten. Te gek is dat we nu ook mede-eigenaren zijn van een spectaculair buiten festival: FUSE vindt komende zomer op 18 juni voor het eerst plaats in Alkmaar.' Maar het liefst van alles staat Robbie zélf achter de draaitafels, onder zijn artiestennaam Rob Marvin.

Gunfactor

Toch trekt de makelaardij nog steeds. Hij is bijna klaar met de hbo-opleiding Small Business en Retail  management. Een combinatie met het evenementenwerk lijkt hem ideaal. Zijn vader heeft hem altijd gestimuleerd: 'Ondernemen is een risico, maar je leert veel over belastingzaken en andere verantwoordelijkheden.' Belangrijk in de makelaardij én in de evenementenbranche is de gunfactor. Robbie: 'Met ons verhuurbedrijf hebben we nooit aan promotie gedaan, mond-tot-mondreclame  was voldoende. Daarnaast moet je natuurlijk goed werk leveren.' Ondernemerschap draait ook om presentatie en een actieve houding, vult René aan. 'Ik ben nu bijna 25 jaar werkzaam in de makelaardij en ik zie veel relaties terugkomen. Dat is een goed teken.'

 
De Verzekeringswinkel Alkmaar