Gesloten (ma-vrij 09:00 - 17:30)
Neem contact met ons op

Wij zijn er!

 Elke werkdag van 09:00 tot 17:30 helpen wij u graag! 

Contact

'Als club zijn wij graag maatschappelijk betrokken'

 

Alcmaria Victrix houdt familiedag ten bate van 't Praethuys

Vlnr: Saskia van Poppel, Jaap Dijkstra, Nel Kleverlaan en Marcel Verëll. (Foto: Vincent de Vries / RM)

ALKMAAR - De familiedag van Alcmaria Victrix belooft donderdag 14 mei, Hemelvaartsdag, een geslaagd feest te worden. Deze editie heeft echter ook een belangrijk hoofddoel, naast het gezellige samenzijn van de leden; zoveel mogelijk geld inzamelen voor inloophuis 't Praethuys. De achterliggende gedachte is simpel, stelt Marcel Verëll van de organiserende businessclub Alcmaria Victrix. "Als club zij wij graag maatschappelijk betrokken en dus wilden wij een goed doel steunen. Juiste het lokale aspect van 't Praethuys sprak ons aan en dus zetten wij ons volledig in voor dit goede doel." 

 

De betrokkenheid van Alkmaars oudste voetbalvereniging gaat verder dan enkel de leden van de businessclub, weet Verëll. "Onze jongste leden zijn al geruime tijd aan het trainen voor de penalty bokaal. De afgelopen periode hebben de C, D, E en F-pupillen voorrondes gehad en tijdens de familiedag mogen zij tijdens de finale laten zien hoe goed ze zijn in het nemen van een strafschop. In totaal doen er 300 pupillen en junioren mee aan de penalty bokaal. Oud-Alcmariaan Jasper Schendelaar van AZ B1 keept de finale voor de E-tjes en F-jes en Jong Ajax-keeper en Alkmaarder Indy Groothuizen keept de finale voor de C en D'tjes. Hoewel het sportieve aspect belangrijk is, doen zij het niet voor zichzelf want ze kunnen gesponsord worden door vrienden en familieleden. Dat het goede doel leeft, bleek toen ik hoorde dat een jeugdlid al 35,- euro had ingezameld. Wij hebben 900 leden, dus dat moet gewoon een fantastisch bedrag opleveren."

Inzetten

Als lid van de businessclub weet Verëll hoe lastig het kan zij om sponsoren te vinden voor Alcmaria Victrix. "De leden van de businessclub hebben een zakelijke achtergrond die wij de afgelopen jaar hebben ingezet voor onze vereniging. Nu wilden wij het een keer anders doen en ons volledig inzetten voor het goede doel. Juist door onze leden kunnen wij een dergelijk evenement van de grond krijgen. Bezoekers van de familiedag mogen ook zelf op een doeltje schieten voor het goede doel. In totaal hebben we driehonderd ballen die mensen a 5,- euro in het doeltje kunnen schieten, waarbij ze zelf ook kans maken om iets te winnen: een tablet (twee exemplaren) en een smartphone (twee exemplaren)."

Weerzien

Tijdens de sportieve dag kunnen toeschouwers ook genieten van een wedstrijd van 'Oud-Alcmarianen': oud zaterdag treft oud zondag. Verëll schat in dat de dag een weerzien wordt met talloze bekenden. "Alcmaria Victrix is niet alleen de oudste voetbalclub van Alkmaar; we behoren tot de tien oudste clubs van Nederland. Zelf ben ik al 45 jaar lid van de vereniging en in het Alkmaarse kom ik ook vaak genoeg mensen tegen met een verleden bij deze club."

Eigentijdse kunst

Wie na de familiedag terug wil denken aan het succesvolle evenement, kan zich vergapen aan het immense kunstwerk dat graffiti-artiest Thijs van Diepen maakt ter ere van Alcmaria Victrix. Verëll: "Het is zo enorm groot dat hij maandag 11 mei begint en donderdag 14 mei de laatste hand hoopt te leggen aan het eigentijdse kunstwerk." De familiedag van Alcmaria Victrix is vrij toegankelijk voor belangstellenden van 11.30 tot en met 17.00 uur aan Terborchlaan 329 in Alkmaar (Egmonderhout). De penalty bokaal wordt mogelijk gemaakt door hoofdsponsor De Verzekeringswinkel en is 'powered by' Nh 1816 Verzekeringen. Het evenement is ten gunste van 't Praethuys, waarbij het goede doel een cheque ontvangt van zowel Alcmaria Victrix als Nh 1816 Verzekeringen. Inloophuis 't Praethuys aan Westerweg 50 in Alkmaar zet zich in voor het welzijn van een ieder die met kanker te maken heeft. Het biedt aandacht, steun en informatie. Zie voor meer informatie:www.praethuys.nl

Video: Kunstwerk Alcmaria Victrix

De Verzekeringswinkel Alkmaar