•  Laagdrempelig en persoonlijk
 •  Best passend verzekeringsadvies
 •  Klanten beoordelen ons met een 9,2
  Vragen? 072-5112000
  Bereikbaar (ma-vrij 08:30 - 17:00)
  De verzekeringswinkel

  Wij zijn er!

   Elke werkdag van 08:30 tot 17:00 helpen wij u graag! 

  Contact

  De Lifeplanner

  Lifeplanner

  We hebben allemaal onze dromen voor de toekomst. Bijvoorbeeld de droom om eerder te stoppen met werken, om onze kinderen te laten studeren, om een wereldreis te maken. Voor iedereen is deze droom anders. Maar bijna altijd is er voor het realiseren van onze dromen geld nodig. Voor veel mensen blijft het helaas voor altijd bij dromen omdat ze hun dromen nooit omzetten in doelstellingen. Lees daarom hier hoe jij dit anders kunt doen en straks wel je dromen waarmaakt!


  Lees ook ons blog: "De Life planner: maak je dromen waar".


  Eigenlijk is het vrij plat om te stellen dat voor het realiseren van je dromen geld nodig is. Veel geld vaak zelfs. Bij het visioen om eerder te stoppen met werken denken we er aan wat we dan graag zouden willen gaan doen. Voor de één is dit vissen, de ander ziet Margherita's op een mooi wit strand en de derde zeilt de horizon tegemoet. We denken er bijna nooit aan wat dit kost.

  Dromen waarmaken kost geld
  Voor drie jaar eerder stoppen met werken heb je eenvoudig gezegd drie keer je jaaruitgaven nodig om alle kosten te kunnen betalen, maar je moet er ook rekening mee houden dat je pensioen veranderd. Daarnaast heb je geld om de dingen te doen die je graag extra wil gaan doen. Zoals die zeilboot kopen. Of een vishengel. Die laatste is in ieder geval een stuk goedkoper. Het hangt dus van jouw inkomen, jouw uitgaven na je pensioendatum en je dromen af hoeveel geld er nodig is om die waar te maken.

  Het is een cliché, maar er wordt niet voor niets gezegd dat mensen in de winter van hun leven er vaak spijt van hebben dat ze hun dromen niet hebben waargemaakt. En de tijd gaat altijd harder dan we ons realiseren. Wanneer jij je dromen wél waar wil maken zal er dus iets moeten veranderen.  Studeren zonder studielening als bijkomend resultaat?
  We hebben zojuist het voorbeeld toegelicht over eerder stoppen met werken, maar de meesten van ons willen bijvoorbeeld ook graag hun kinderen laten studeren wanneer zij dit kunnen en willen. Met het huidige leenstelsel waarmee kinderen hun studie moeten betalen, starten ze hun volwassen leven straks met een enorme schuld die eerst moet worden afbetaald. Veel ouders willen hun kinderen graag helpen, maar daar moet dan wel geld voor zijn.

  Beleggen? Liever niet!
  Wij Nederlanders zijn over het algemeen een voorzichtig volk. Doe maar gewoon dan doe je gek genoeg. Beleggen is vaak onbekend en wordt als gevaarlijk en spannend gezien. Dat is ook wel logisch als je denkt aan alle schandalen die er zijn geweest met aandelenlease en woekerpolissen. Maar als we reëel zijn dan wordt je geld op je spaarrekening de laatste jaren alleen maar minder waard in plaats van meer. Dat betekent dat je wel héél hard moet sparen om je einddoel te halen. Je roeit als het ware tegen de stroom in.

  Beleggen noodzaak

  De realiteit is dat de inflatie op de lange termijn (1,5%) en belasting (30%)over inkomen uit vermogen in drie schijven wordt belast met fictief rendement boven de vrijstelling van € 30.000.

  Schijf

  Uw (deel van de) grondslag
  sparen en beleggen

  Percentage
  gemiddeld 
  rendement

  1

  Tot en met € 75.000

  2,871%

  2

  Vanaf € 75.001 tot en met € 975.000

  4,600%

  3

  Vanaf € 975.001

  5,39%

  De rentevergoeding op een spaarrekening is momenteel 1%, wanneer je geluk hebt. Als je dit bekijkt, dan rijst de vraag of je het je kunt veroorloven om niet te beleggen. Het antwoord is 'nee'. Als je vermogen opbouwt voor later dan is sparen een doodlopende straat. Het is niet voor niets dat alle pensioenfondsen beleggen. Met alleen sparen kom je er niet. Dan wordt de maandelijkse inleg zo hoog dat je doelen niet haalbaar zijn.

   

  Lees meer informatie in het Beleggingsbeleid Commisie De Dieu

  Bijna iedereen is een belegger zonder dat hij zich dit realiseert
  Wat echter bijna niemand zich realiseert is dat de meesten al beleggen zonder dat ze het in de gaten hebben. Voor je pensioen, als je dat hebt, wordt belegd. De Nederlanders met een koophuis hebben een deel van de risicospreiding al in de vingers. Ze hebben vaak spaargeld (liquiditeiten met een duur woord) en onroerend goed (het huis waar je in woont). De derde component ontbreekt echter vaak en dat is de component waar - op lange termijn - het rendement mee behaald wordt: een mix van aandelen en obligaties.

  Beleggen is voor veel mensen (te) ingewikkeld
  Beleggen in onder andere aandelen en obligaties is dus noodzakelijk om je dromen waar te maken. Bij beleggen is één ding heel belangijk: je moet weten wat je doet. Bovendien krijg je te maken met termen als risico-spreiding, asset allocatie, risicotolerantie, beleggingshorizon en nog veel meer. Wanneer je bij beleggen niet weet wat je doet dan neem je al gauw een te groot risico.

  Voor de lezers onder u die graag alle ins en outs willen weten is er een pdf beschikbaar waarin een uitgebreide uitleg wordt gegeven. Voor de anderen volgt er hier een samenvatting:


  De kern van beleggen
  Beleggen is het evenwicht zoeken tussen risico en rendement, waarbij de ijzeren regel is dat naarmate je meer rendement wilt behalen, je meer risico dient te nemen. Er is geen rendement zonder risico maar helaas wel veel risico zonder rendement. Hierbij kun je hoge kosten ook als een risico zien.

  Wanneer je voornamelijk in aandelen belegt (offensieve portefeuille met 75% aandelen) dan heb je een verwacht rendement van 6 a 7%. Beleg je defensiever, dus met een veel kleiner percentage aandelen en meer obligaties, dan kun je rond de 4% verwachten en op de liquiditeiten (spaarrekening) krijg je op de lange termijn 2% maar nu dus even niet.

  Bij een eenmalige storting van € 100.000 maakt het verschil tussen sparen en offensief beleggen over een periode van 30 jaar een enorm verschil van ruim 500.000 euro. Doet u het wat rustiger aan en belegd u defensief dan is het verschil nog altijd ruim € 140.000 Dit is waarom pensioenfondsen beleggen. Heb je objectief gezien, een keuze als je jouw eigen pensioenfonds bent?

   

  Benieuwd naar ons belegginsbeleid? Lees ons Beleggingsbeleid Commisie De Dieu

   

  Hoe maak je hier geld voor vrij
  Je helpt jezelf enorm met een maandelijkse en automatische inleg. Na een tijdje wordt de bijdrage aan jouw eigen doelstellingen dan net als de uitgaven voor gas, water en licht. Je raakt eraan gewend.

  Kosten
  Bij veel manieren van beleggen wordt er vooral geld verdiend door de fondsbeheerders. De kosten die zij in rekening brengen, gaan namelijk ten koste van jouw rendement. Alles zelf doen is meestal ook geen optie omdat de tijd en kennis ontbreekt. Eén verkeerde keuze kan je rendement van de afgelopen jaren weer laten verdampen. Bovendien vallen de kosten van zelf beleggen vaak tegen door de vele transacties. Wat deze kosten uiteindelijk allemaal gemeen hebben is dat je ze zo laag mogelijk moet houden omdat je er geen extra rendement voor terug krijgt. De uitzondering is goed advies. Dit laatste verdient zichzelf dubbel en dwars terug.  De oplossing
  Beleggen is dus belangrijk, maar lastig om zelf te doen. Bovendien behalen veel traditionele manieren van beleggen een lager rendement door de te hoge kosten. De Verzekeringswinkel biedt je een alternatief voor de op (hun eigen) winst gerichte beleggingsmethodes van banken, verzekeraars en vermogensbeheerders. Dat alternatief heet Oakk beleggingsrekening. Simpel, effectief en goedkoop.

  Eenvoudig
  Met een simpel stappenplan is het mogelijk om te beleggen op Oakk beleggingsrekening. De focus ligt op dosering van het risico door het invullen van jouw risicoprofiel en jouw risicotolerantie maar ook bij jouw doelstellingen. Vermindering van het risico wordt bereikt door een optimale spreiding en regelmatig balanceren. Dit klinkt heel ingewikkeld maar dit proces neemt Oakk beleggingsrekening uit je handen. Je hebt zo geen omkijken meer naar jouw beleggingen.

  Droom realiseren
  Doordat jouw doelstellingen als uitgangspunt worden genomen, werken we hier naar toe. We praten niet in gemiddelde rendementen (al zijn die wel belangrijk), maar je kunt via een inlogcode 24/7 je droom volgen

  Op deze manier is beleggen voor iedereen haalbaar en de kans op het bereiken van jouw droom binnen bereik. Want zeg nou zelf: je droom leven is toch een stuk leuker dan erover dromen?

  Wil je meer weten of jouw mogelijkheden bespreken bij een goede kop koffie? Bel ons dan direct! We maken graag tijd voor je.

  Je kunt ons bereiken via (072) 511 2000 of frontoffice@deverzekeringswinkel.nl

  De Verzekeringswinkel Alkmaar